dinsdag 30 september 2008

Welkom op EETFESTIJN

Volgend weekend zijn alle lezers van deze website welkom op ons jaarlijks EETFESTIJN in Zaventem. Voor de 23ste maal bent u onze gast. Een trouw rendez-vous voor de Van Rompuy-supporters! Het biedt de kans mekaar persoonlijk te ontmoeten en van gedachte te wisselen over de politieke actualiteit.

WAAR? Centrum Sint-Maarten, Veldeke 1, Zaventem-centrum (vlakbij het Marktplein). Parkeermogelijkheid op het Kerkplein aan de Kerk Sint-Martinus.

WANNEER? Zaterdag 4 oktober van 18 uur tot 22 uur
            Zondag 5 oktober van 11.30 tot 14 uur

MENU
Voorgerecht: meloen met hesp of visschotel (visterrine, perzik, tonijn en gerookte zalm)
Hoofdgerecht: Orloffgebraad met witloof en champignonsaus of gebakken zalm met Provençaalse groenten en tomatensaus
Dessert:  diverse gebakjes
Iedereen welkom!  Volwassenenmenu’s en kindermenu’s aan democratische prijzen.

Actualiteitsdebat DEXIA

Morgen is er in het Vlaams Parlement een actualiteitsdebat over de gevolgen van de kredietcrisis en de medewerking van de Vlaamse Regering aan de reddingsoperatie voor de bank DEXIA. Ik zal in het debat namens de CD&V-fractie het woord voeren. Zie VILLA POLITICA.

zondag 28 september 2008

Droef

Het was na DE GORDEL stil op deze website. Geen commentaar zegt soms meer dan commentaar. Als volksvertegenwoordiger van de Vlaamse Rand sta ik elke dag in de strijdlinie en Vlaamse eenheid is hierbij een grote troef. De franstaligen zijn erin gelukt door hun aanhoudende NON het Vlaamse front te doorbreken. Dat doet pijn en maakt mij droef.
De N-VA heeft op haar congres zelf beslist om af te haken en CD&V gedwongen in een stand-alone positie. Dat verzwakt de Vlaamse onderhandelingspositie.
Op deze website heb ik meermaals mijn scepticisme geuit over de slaagkansen van de zgn. communautaire dialoog. Kris Peeters spreekt van het gesprek van de laatste kans. Het blijft evenwel onduidelijk wat van deze dialoog wordt verwacht. Komt er werkelijk een New Deal of wordt het een veredeld eerste pakket? Willen de franstaligen een echt gesprek over de overheveling van sociaal-economische bevoegdheden zoals de fiscaliteit en de arbeidsmarkt? Koppelt Maingain de overheveling van bevoegdheden naar de deelstaten aan de uitbreiding van Brussel?
Degenen die hopen dat de communautaire tegenstellingen in de frigo van de dialoog zullen bevriezen, vergissen zich. 450 dagen onderhandelingen met NUL resultaat hebben de Vlaamse publieke opinie enorm geradikaliseerd. Er zullen nu concrete resultaten moeten volgen want de stekker kan op elk ogenblik opnieuw worden uitgetrokken. CD&V heeft op haar congres beloofd geloofwaardig te zijn. Be Free zal erover waken. Droefheid zal opnieuw plaats maken voor strijdvaardigheid.

dinsdag 9 september 2008

Gordel 2008 in beeld

image

image

image

donderdag 4 september 2008

Gordel 2008

Afspraak zondag om 8.00 uur aan het Gordelcentrum in Zaventem (Hof ter Meren, Stationsstraat). Samen met Kris Peeters rijden we de 50 km. Ik zal aan de start komen met een nieuwe fiets en een nieuw T-shirt.
Mijn koersfiets (bouwjaar 1983- merk Peugeot) heeft 25 jaar trouw meegegordeld maar een laffe dief heeft hem op een zomernacht uit mijn tuin gestolen. Ik rijd nu met een nieuwe herenfiets maar hij mist dat onvervangbare Gordelgevoel van mijn trouw stalen ros.
Ook mijn T-shirt Splits BHV NU!!! is aan vervanging toe. Ik droeg het sinds 2004 maar zei in 2007 dat het de laatste maal zou zijn als BHV niet is gesplitst. De Vlaamse partijen stemden in november de splitsing in de Kamercommissie en hielden woord maar de Franstalige partijen pogen de eindstemming te voorkomen door allerhande belangenconflicten en vertragingsmanoeuvers. Ze stellen er nu ook de uitbreiding van Brussel tegenover.
De Gordelgedachte gaat juist uit van de idee “Wij houden van alle Zes”. Dat Vlaams karakter van de Rand blijft de politieke boodschap van de Gordel en die zal zondag weer massaal worden uitgedragen. Ook op mijn nieuw T-shirt. Rendez-vous in Zaventem!

image